jeździł ktoś zimą na 17" 225/45 i ewentualnie ma porównanie do 16" 205/55 ?
Jeździł w Skodzie na ori felgi Denom założone opony Pirelli Sotoozero 225/45/17 po 10 kkm brak uwag, w poprzednim aucie Nissan lato/zima 205/55/16 ogólnie przez 4 lata 40 kkm (zima) i brak uwag :szeroki_usmiech
Kowal 2002 pomykał dwa lata temu na winter edition 16 z oponą 205/55/16 a w zeszłym sezonie 17 i 225/45/17 - jest bardzo zadowolony z tej zmiany!
generalnie ja zrobię taki sam ruch w tym lub przyszłym sezonie
LUKI :diabelski_usmiech
ryjeks trochę się obawiałem 17"na zimę, bo co roku jestem kilka razy "w górach", gdzie często muszę przebijać się przez śnieg, ale obawy były nieuzasadnione ( czytaj jeździło się tak samo dobrze jak na 16" ). A cała reszta czasu "zimowego" spędzana w mieście na 17" to sama przyjemność :twisted: .
Ja w bravo jeżdżę zimą na 18 i nie narzekam. 17 to minimum, szerokość 205 to trochę pomyłka, no i octa na 16 wygląda mega biednie, bo to dość duże auto (bez urazy jeśli ktoś takie ma - takie moje małe zboczenie). Tym bardziej że tak naprawdę dni prawdziwej zimy, z nieodśnieżonymi drogami, jest w większości rejonów chyba niezbyt wiele (zeszłej zimy widziałem śnieg może z 5 razy).
Komentarz